Kariyer Planlama Süreci Nedir?

custom-website-banners1
4 Yorum

Kariyer Planlarını Geliştirme :

Kariyer planlama hizmetlerinin yalnızca iş arama süreciyle ilgili olduğu şeklinde bir düşünce vardır. İş aramaya başlamadan önce öğrencilerin geleceklerini planlamaları için yapmaları gereken çok şey vardır.

Her bir öğrenci için kariyer planlama süreci kendi deneyim, ilgi, yetenek ve değerlerine göre farklıdır. Öğrencilerin eğitimlerinin ister ilk ister son döneminde, kariyer hedefleri belli ya da belirsiz olsun kariyer seçimlerini uygulamalarında, öz farkındalıklarını artırmada, yeni kariyer seçeneklerini keşfetmede, bilgi, beceri ve deneyim kazanmaları iş hayatları için çok önemli olacaktır.

Kariyer Planlama Basamakları :

Kendini Tanıma ve Anlamayı (öz farkındalık) Artırma

• Geçmiş deneyimlerinin üzerinde düşün. Nelerden hoşlandığını, ilgilerinin neler olduğunu, hangi alanlarda başarılı olduğunu, becerilerinin neler olduğunu, hangilerinin önemli olduğunu keşfet.
  • Kariyer kararı verirken kendini tanıma ve anlamak ilk basamaktır. Kariyer kararı kişiye ait bir karardır. Hedef, deneyim, beceri, değer ve ilgilerinden oluşur. Öğrenciler Kariyer Planlama Merkezine farklı öz farkındalık seviyelerinde gelirler. Kariyer danışmanları kendinizi tanıma ve anlamanız için hayatınızı ve kariyer hedeflerinizi belirleme fırsatı sunar. Kariyer danışmanlığı kariyer seçeneklerine olan farkındalığınızı artırır, önceden düşündüğünüz seçenekleri daha derinlemesine düşünmenizi ve henüz hiç düşünmediğiniz seçeneklerden haberdar olmanızı sağlar.
  • Kursları, öğrenci aktivitelerini ve staj imkânlarını araştır

Kariyer Seçeneklerini Araştırma

• Kariyer Planlama Merkezini ve internetten iş arama sitelerini kullanarak ilginize ve becerilerinize uygun kariyer seçeneklerini
  • Arkadaş, aile, akademisyen, mezun ve çevrendeki diğer insanlardan farklı kariyer seçeneklerini
  • Kemerburgaz Üniversitesi içinde ya da dışındaki çeşitli iş fırsatlarını araştır. Hedeflerini gerçekleştirecek plan geliştir, staj olanaklarını araştır, bilgi topla ve topladığın bu bilgileri kendi beceri, bilgi, deneyim ve değerlerine uygula.

Bilgi, Beceri ve Deneyim Edinme

• İş deneyimi edinmek için staj yapmak, yarı zamanlı ve/ veya yazlık işlerde çalışmak
  • İletişim, liderlik, ekip çalışması gibi becerileri geliştirecek ders dışı faaliyetlerde bulunmak
  • Yurtdışı eğitimi, yabancı dil öğrenimi, Üniversitede kültürel faaliyetlere, değişik alanlardaki kurslara katılarak bilgi ve beceri çeşitliliğini arttırmak
  • İşverenlerce önemli olan iletişim becerileri, ekip çalışması, çalışma deneyimi, motivasyon, liderlik becerileri, farklı insanlarla çalışma yeteneği, iş etiği ve dürüstlük gibi deneyimlerinizle ilgili daha temel bilgilere ihtiyaç duyacağınızdan başarılarınız ve faaliyetlerinizi özgeçmişinize dahil etmek için kayıt altına alın.
4 Yorum
    • nedir
      Kas 18, 2018 12:22 pm

kariyer nedir? kariyer ne demek? hepsi ile ilgili bilgiler Kariyer

• ceyhunoption
      Ara 03, 2018 12:08 pm

Istanbul City Tours: Sightseeing tour, Princess island, Shopping Tour,istanbul tours, Ottoman Relics Tour, Private Tour

• smmpanel
      Ara 06, 2018 12:34 pm

Sosyal Medya Paneli Denilince ilk akla biz geliyoruz. Ucuz fiyatlar.

• osymlicom
      Ara 08, 2018 08:55 am

Osymli.com Kpss testlerinden YKS testlerine, ÖSYM dahilinde sınav tarihleri ve binlerce çalışma kitap önerilerine ve Seviye Belirleme Sınavlarından Üniversiteye Giriş Sınavlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Sitemizde ÖSYM haberleri yanı sıra sınavlar hakkında açıklamaları, sınav içerikleri, test-deneme indirme linkleri ve geri sayım araçları yer almaktadır. Sınava hazırlanan öğrencilerin ziyaret edip online olarak soru çözmelerini de sağlamaktayız. DGS, YKS ve AÖF sınav puanı hesaplama araçları ile sınavdan sonra isteyen kişiler puanlarını hesaplayabilir ve bu puanlarını sosyal medyada paylaşabilirler. Üniversiteler tarafından dönemlik olarak yapılan yatay geçiş ve değişim programlarına dair haberler güncel olarak paylaşılmaktadır. Kısaca toparlamak gerekirse yükseköğrenim basamağının başlangıcında, öğrenim esnasında ve yükseköğrenimden sonra her türlü bilgi ve haber sitemizde yer almaktadır. Sizler de bu aşamada osymli.com ‘u sosyal medyadan bizi takip ederek katkıda bulunabilirsiniz. 2019 yks taban puanları

Leave us a comment

logged inYou must be to post a comment.