Kariyer Planlama Süreci Nedir?

custom-website-banners1
10 Yorum

Kariyer Planlarını Geliştirme :

Kariyer planlama hizmetlerinin yalnızca iş arama süreciyle ilgili olduğu şeklinde bir düşünce vardır. İş aramaya başlamadan önce öğrencilerin geleceklerini planlamaları için yapmaları gereken çok şey vardır.

Her bir öğrenci için kariyer planlama süreci kendi deneyim, ilgi, yetenek ve değerlerine göre farklıdır. Öğrencilerin eğitimlerinin ister ilk ister son döneminde, kariyer hedefleri belli ya da belirsiz olsun kariyer seçimlerini uygulamalarında, öz farkındalıklarını artırmada, yeni kariyer seçeneklerini keşfetmede, bilgi, beceri ve deneyim kazanmaları iş hayatları için çok önemli olacaktır.

Kariyer Planlama Basamakları :

Kendini Tanıma ve Anlamayı (öz farkındalık) Artırma

• Geçmiş deneyimlerinin üzerinde düşün. Nelerden hoşlandığını, ilgilerinin neler olduğunu, hangi alanlarda başarılı olduğunu, becerilerinin neler olduğunu, hangilerinin önemli olduğunu keşfet.
  • Kariyer kararı verirken kendini tanıma ve anlamak ilk basamaktır. Kariyer kararı kişiye ait bir karardır. Hedef, deneyim, beceri, değer ve ilgilerinden oluşur. Öğrenciler Kariyer Planlama Merkezine farklı öz farkındalık seviyelerinde gelirler. Kariyer danışmanları kendinizi tanıma ve anlamanız için hayatınızı ve kariyer hedeflerinizi belirleme fırsatı sunar. Kariyer danışmanlığı kariyer seçeneklerine olan farkındalığınızı artırır, önceden düşündüğünüz seçenekleri daha derinlemesine düşünmenizi ve henüz hiç düşünmediğiniz seçeneklerden haberdar olmanızı sağlar.
  • Kursları, öğrenci aktivitelerini ve staj imkânlarını araştır

Kariyer Seçeneklerini Araştırma

• Kariyer Planlama Merkezini ve internetten iş arama sitelerini kullanarak ilginize ve becerilerinize uygun kariyer seçeneklerini
  • Arkadaş, aile, akademisyen, mezun ve çevrendeki diğer insanlardan farklı kariyer seçeneklerini
  • Kemerburgaz Üniversitesi içinde ya da dışındaki çeşitli iş fırsatlarını araştır. Hedeflerini gerçekleştirecek plan geliştir, staj olanaklarını araştır, bilgi topla ve topladığın bu bilgileri kendi beceri, bilgi, deneyim ve değerlerine uygula.

Bilgi, Beceri ve Deneyim Edinme

• İş deneyimi edinmek için staj yapmak, yarı zamanlı ve/ veya yazlık işlerde çalışmak
  • İletişim, liderlik, ekip çalışması gibi becerileri geliştirecek ders dışı faaliyetlerde bulunmak
  • Yurtdışı eğitimi, yabancı dil öğrenimi, Üniversitede kültürel faaliyetlere, değişik alanlardaki kurslara katılarak bilgi ve beceri çeşitliliğini arttırmak
  • İşverenlerce önemli olan iletişim becerileri, ekip çalışması, çalışma deneyimi, motivasyon, liderlik becerileri, farklı insanlarla çalışma yeteneği, iş etiği ve dürüstlük gibi deneyimlerinizle ilgili daha temel bilgilere ihtiyaç duyacağınızdan başarılarınız ve faaliyetlerinizi özgeçmişinize dahil etmek için kayıt altına alın.
10 Yorum
    • nedir
      Kas 18, 2018 12:22 pm

kariyer nedir? kariyer ne demek? hepsi ile ilgili bilgiler Kariyer

• osymlicom
      Ara 08, 2018 08:55 am

Osymli.com Kpss testlerinden YKS testlerine, ÖSYM dahilinde sınav tarihleri ve binlerce çalışma kitap önerilerine ve Seviye Belirleme Sınavlarından Üniversiteye Giriş Sınavlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Sitemizde ÖSYM haberleri yanı sıra sınavlar hakkında açıklamaları, sınav içerikleri, test-deneme indirme linkleri ve geri sayım araçları yer almaktadır. Sınava hazırlanan öğrencilerin ziyaret edip online olarak soru çözmelerini de sağlamaktayız. DGS, YKS ve AÖF sınav puanı hesaplama araçları ile sınavdan sonra isteyen kişiler puanlarını hesaplayabilir ve bu puanlarını sosyal medyada paylaşabilirler. Üniversiteler tarafından dönemlik olarak yapılan yatay geçiş ve değişim programlarına dair haberler güncel olarak paylaşılmaktadır. Kısaca toparlamak gerekirse yükseköğrenim basamağının başlangıcında, öğrenim esnasında ve yükseköğrenimden sonra her türlü bilgi ve haber sitemizde yer almaktadır. Sizler de bu aşamada osymli.com ‘u sosyal medyadan bizi takip ederek katkıda bulunabilirsiniz. 2019 yks taban puanları

• nedir
      Ara 26, 2018 15:56 pm

kariyer hakkında bilmeniz gereken her şey için mutlaka gelin. kariyer nedir

• smmpanel
      Ara 30, 2018 03:27 am

Teşekürler Güzel Paylaşım 🙂
      Smm Panel Olan freemedya sizlere instagram takipçi ve izlenme bir çok servisi sunar. Freemedya. Uygun fiyatlar kaliteli takipçiler ! Hemen sende üye ol ve uygun fiyatlara takipçi satışı yapabilirsiniz. Smm Panel nedir ? Smm panel para yatırıp paranızı takipçi ve izlenme gibi bir çok servisi satın almanızı sağlamanıza yarar. Smm Panel En iyisi freemedyadır. Sizde vakit kaybetmeden instagram veya youtube izlenme takipçi abone atmak istiyorsanız sitemize üye olun..

• firmadeks
      Şub 22, 2019 16:17 pm

Emlak ve gayrimenkul alanında kariyer yapmak isteyenlere emlak pazarlama eğitimi hakkında bilgiler.

• sgkbilgi
      Mar 12, 2019 12:49 pm

Kariyer planlaması, baştan sona uzmanlık gerektiren bir konudur. Bireyin kendi eğilimlerini tespit etmesi bu planlama sürecinde önemli rol oynayacaktır. https://www.sgkbilgi.net/sut-parasi-sorgulama

• bayfinans
      Mar 18, 2019 11:31 am

Konferans koltuğu, konferans salonu yapımı, sinema salonu yapımı hizmetlerimiz ile her zaman yanınızdayız. https://konferanskoltuk.com.tr

• uygarol
      Mar 20, 2019 13:28 pm

Kariyer planlama yazınız oldukça kaliteli ve bir çok kişinin ihtiyacına yaracaktır. su kaçağı tespiti

Leave us a comment

logged inYou must be to post a comment.